cursussen
VOEDSELBOSBOUW
cursussen
EETBAAR LANDSCHAP
cursussen
REGENERATIEVE TUIN
cursussen
AGROFORESTRY
Naar het ontwerpbureau
Naar de ontwerptafels

Cursusaanbod > Late Lente 2021

Bijkijk het actuele Cursusaanbod

Basisplus-cursus voedselbossen

Late Lente 2021, Haarlem

Docent: Jelle Fekkes,
Les 4 i.s.m. Wouter van Eck

Vier theorielessen op dinsdag- en donderdagavond
11, 20 en 27 mei en 10 juni
(data onder voorbehoud).
Keuze tussen twee of drie excursie-modules, naar
voedselbos Kreilerwoud - 12 juni
voedselbos Houtrak - 26 juni
voedselbos Ketelbroek - 4 juli
Aantal deelnemers: 14 tot 18 personen

Cursusprijs met twee excursies naar keuze:
€ 217,80 incl. BTW
Cursusprijs met drie excursies:
€ 254,10 incl. BTW
Info/ aanmelden

Ontwerptafels

Landscape Foodscape biedt begeleiding bij het zelf ontwerpen van je voedselbos (of andere buiteninrichting). Begeleiding is vooral effectief wanneer je al een basiscursus of masterclass hebt gevolgd, omdat er anders veel tijd kan gaan zitten in basisuitleg.
Lees meer...


Terug naar overzicht

Basis-plus cursus voedselbossen

De basis-plus cursus voedselbossen biedt een helder en interactief lesprogramma.

Het theoretische blok wordt verdeeld over vier lesavonden, met voldoende ruimte voor vragen, en wordt afgesloten met een uitgebreide introductie van de drie voedselbossen die in een excursie-module bezocht kunnen worden.

Er kan gekozen worden voor twee of drie excursie-modules naar keuze. De keuze dient bij de inschrijving vermeldt te worden.

~ De tekst gaat verder na de afbeelding ~

Bij deze cursus wordt de theorie zowel online als fysiek aangeboden. Met een voorbehoud voor tussentijdse aanpassingen van de Corona-maatregelen kan per les een groep van 8 tot ca. 12 personen aanwezig zijn in het atelier van Landscape Foodscape, waarbij richtlijnen rond het Corona-virus strikt gehanteerd zullen worden. De overige deelnemers nemen online actief deel aan de les. Indien gewenst zal er worden gerouleerd, zodat iedereen het grootste deel van de theorie fysiek bij kan wonen. In de praktijk is er vaak een goede verdeling tussen deelnemers die de lessen graag 100% online bijwonen, en deelnemers die er graag fysiek bij zijn. Wanneer de maatregel om onderling anderhalve m afstand te houden wordt opgeheven kan de voltallige groep fysiek aanwezig zijn.

De basis-plus cursus vormt een gedegen kennismaking met voedselbosbouw. Na de cursus heb je een duidelijk begrip van (de werking) van voedselbossen, een beeld van de toepassingsmogelijkheden en weet je hoe je er mee aan de slag kan gaan en hoe je je er verder in kunt verdiepen.

Hoofddocent: Jelle Fekkes, landschapsarchitect en voedselbosbouwer
Mede-docent 4e les en excursie Ketelbroek: Wouter van Eck


Cursusschema:


Theorie-avonden van 19:00 uur tot 22:00 uur
Online via de applicatie Zoom
Fysiek aanwezig bij*: Atelier Landscape Foodscape, TP2, Haarlem
Dinsdag 11 mei
Donderdag 20 mei
Donderdag 27 mei
Donderdag 10 juni
(data onder voorbehoud)
*) Afhankelijk van Covid-19 verordeningen

Na de theorielessen zijn excursie-modules ingepland op
12 juni - voedselbos Kreilerwoud
26 juni - voedselbos Houtrak
4 juli - voedselbos Ketelbroek
(data onder voorbehoud)
Aantal deelnemers: 14 tot 18 personen

Cursusprijs met twee excursies:
€ 180,= exclusief BTW
€   37,80      21% BTW +
€ 217,80 inclusief BTW

Cursusprijs met drie excursies:
€ 210,= exclusief BTW
€   44,10      21% BTW +
€ 254,10 inclusief BTW


Aanmelden via mail@fekkeslandschap.nl onder vermelding van de cursus, de excursie-modules van uw keuze, en uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en aanvullende informatie. De excursietijden worden pas bepaald zodra duidelijk is wat de groepsgrootte kan zijn.

Over Jelle Fekkes
Jelle Fekkes is een ervaren tuin- en landschapsarchitect, medeoprichter van PermacultuurCentrum Haarlem en sinds enige jaren ook voedselbosbouwer.
Met zijn Haarlemse bureau Landscape Foodscape verzorgt hij coaching, advies en ontwerp voor voedselbossen en eetbare landschappen. In samenwerking met Nan Cuna Teamontwikkeling heeft hij een eigen voedselbos en eetbaar landschap aangelegd in Barsingerhorn, voor onderzoek en educatie: voedselbos Kreilerwoud.

Over Wouter van Eck
Wouter van Eck was docent aan de universiteit van Nijmegen voordat hij als campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie in Amsterdam ging werken. Vervolgens was hij enige jaren directeur bij Stichting Floron (kennisinstituut inheemse flora). Vanaf 2009 heeft Wouter het voedselbos Ketelbroek (2,42 ha) ontworpen en aangelegd, vooralsnog het grootste en meest diverse voedselbos van Nederland. Wouter volgde in Engeland de cursus Advanced Forest Gardening bij de Agroforestry Research Trust. Hij geeft sinds 2012 lezingen, presentaties en cursussen over voedselbossen, onder meer als gastdocent bij de vakgroep Farming Systems Ecology van de WUR. Ook is hij betrokken bij ontwerp en aanleg van een groeiend aantal projecten, waaronder voedselbos Houtrak in Spaarndam en voedselbos Kralingen in Rotterdam.