cursussen
VOEDSELBOSBOUW
cursussen
EETBAAR LANDSCHAP
cursussen
REGENERATIEVE TUIN
cursussen
AGROFORESTRY
Naar het ontwerpbureau
Naar de ontwerptafels

Cursusaanbod > agenda10

Basiscursus (digitale) tekenvaardigheden voor het landschapsontwerp

Woensdagavond 4, 11, 18, 25 maart en 1 april
Data onder voorbehoud van voldoende belangstelling
Landscape Foodscape, Atelier TP2, Haarlem

Wil je aan de slag om bijvoorbeeld je eigen voedselbos of eetbare tuin te ontwerpen? Deze cursus brengt je de basistekenvaardigheden bij om een goede plattegrond te maken, verzamelde informatie te verwerken, te schetsen, onderzoeken en presenteren met zowel handmatige als digitale technieken.

Docent: Jelle Fekkes, tuin- en landschapsarchitect btn
Maximaal 10 deelnemers

Prijs: € 314,60 Inclusief BTW
Info/ aanmelden

Ontwerptafels

Bij voorkeur voor mensen die al een basiscursus of masterclass hebben gevolgd biedt Landscape Foodscape begeleiding bij het zelf ontwerpen van je voedselbos (of andere buiteninrichting)
Lees meer...

Terug naar overzicht

Basiscursus (digitale) tekenvaardigheden voor het landschapsontwerp

Voor het voorjaar ontwikkelen we een basiscursus (digitale) tekenvaardigheden voor het landschapsontwerp.

Wil je aan de slag om bijvoorbeeld je eigen voedselbos of eetbare tuin te ontwerpen? Hoe begin je dan? Kan dat met de hand, of moet het digitaal? Kan je het ook combineren? Hoe werk je op schaal? Welke programma's kun je gebruiken, en hoe werken ze? Hoe breng je informatie van internet, zoals hoogtegegevens, bodemprofielen en bestemmingsplannen over op je schetsen? Hoe verbeeld je je ontwerp, en kan dat ook driedimensionaal? Met zon en schaduw?

~ scroll door voor alle informatie ~


Om goed te kunnen ontwerpen begin je met het maken van een goede digitale plattegrond van het project met de directe omgeving erbij. Je verzamelt veel informatie, die je het liefst op je plattegrond projecteert, en je schetst graag zowel met de hand als digitaal. Je onderzoekt je ontwerp ruimtelijk door doorsneden te tekenen, maar een 3-dimensionale verbeelding, al dan niet met schaduwprojectie, kan ook waardevol zijn.

Deze cursus brengt je de basiskennis bij om een digitale plattegrond te maken, verzamelde informatie te verwerken en te schetsen, onderzoeken en presenteren met zowel handmatige als digitale technieken.


Docent:


Jelle Fekkes, landschapsarchitect en voedselbosbouwer


Cursusschema:


Informatie volgt nog


Prijs:
€ 260,= exclusief BTW
€   54,60      21% BTW +
€ 314,60 Inclusief BTW


Aanmelden via mail@fekkeslandschap.nl onder vermelding van de cursus en uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en aanvullende informatie.

De cursus gaat door bij ten minste acht deelnemers.

Over Jelle Fekkes
Jelle Fekkes is een ervaren tuin- en landschapsarchitect, medeoprichter van PermacultuurCentrum Haarlem en sinds enige jaren ook voedselbosbouwer.
Met zijn Haarlemse bureau Landscape Foodscape verzorgt hij coaching, advies en ontwerp voor voedselbossen en eetbare landschappen. In samenwerking met Nan Cuna Teamontwikkeling heeft hij een eigen voedselbos en eetbaar landschap aangelegd in Barsingerhorn, voor onderzoek en educatie: voedselbos Kreilerwoud.