cursussen
VOEDSELBOSBOUW
cursussen
EETBAAR LANDSCHAP
cursussen
REGENERATIEVE TUIN
cursussen
AGROFORESTRY
Naar het ontwerpbureau
Naar de ontwerptafels

Cursusaanbod > agenda11

Workshop enten, snoeien en winterstekken

Zaterdag 25 januari 2020, 10:00 - 17:00 uur
PermacultuurCentrum Haarlem
Korte Verspronckweg 7-9, Haarlem

Workshopleider: Jelle Fekkes
Maximaal 20 deelnemers

Prijs: € 55,= Inclusief BTW
Info/ aanmeldenTerug naar overzicht

Workshop enten, snoeien en winterstekken

Een voedselbos of eetbaar landschap inplanten vraagt om een behoorlijke investering. Je werkt met bijzondere soorten en cultuurselecties met bijzondere en specifieke eigenschappen. Om die eigenschappen vast te houden worden deze planten vaak vegetatief vermeerderd. Dat houdt in dat ze worden gestekt of geënt.

Door bomen en struiken (deels) zelf te stekken of enten kun je met een beperkt budget (en een beetje geduld) toch een groot project realiseren. Dat brengen we bijvoorbeeld in de praktijk bij voedselbossen Houtrak en Kreilerwoud. Bij Houtrak planten we deze winter veel onderstammen aan waar we de komende jaren in het veld op gaan enten. En centraal in voedselbos Kreilerwoud ligt een kleine kwekerij. Hier staan veel soorten fruitbomen en struiken die via enten of stekken vermeerderd worden.

~ scroll door voor alle informatie ~

In de workshop behandelen we 's ochtends de theoretische basis van het stekken, snoeien en enten van bomen en struiken. Vervolgens leer je enten. Je krijgt een eigen entmes, en neemt na afloop een zelf-geënt boompje mee naar huis.
We maken er vervolgens een gezellige ent-middag van en enten met elkaar nog wat bomen voor de mini-kwekerij van Kreilerwoud.


Datum:


Zaterdag 25 januari 2020


Dagindeling:


9:30 uur inloop met koffie en thee
10:00 uur theorie
13:00 uur soep (neem zelf lunch mee)
14:00 uur leren enten
15:00 uur met elkaar enten
17:00 uur afronding

Prijs:
€ 45,45 exclusief BTW
€   9,55      21% BTW +
€ 55,= Inclusief BTW


Aanmelden via mail@fekkeslandschap.nl onder vermelding van de cursus en uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en zonodig aanvullende informatie.


Over Jelle Fekkes
Jelle Fekkes is een ervaren tuin- en landschapsarchitect, medeoprichter van PermacultuurCentrum Haarlem en sinds enige jaren ook voedselbosbouwer.
Met zijn Haarlemse bureau Landscape Foodscape verzorgt hij coaching, advies en ontwerp voor voedselbossen en eetbare landschappen. In samenwerking met Nan Cuna Teamontwikkeling heeft hij een eigen voedselbos en eetbaar landschap aangelegd in Barsingerhorn, voor onderzoek en educatie: voedselbos Kreilerwoud.