cursussen
VOEDSELBOSBOUW
cursussen
EETBAAR LANDSCHAP
cursussen
REGENERATIEVE TUIN
cursussen
AGROFORESTRY
Naar het ontwerpbureau
Naar de ontwerptafels

Cursusaanbod > agenda13

Basiscursus voedselbossen Haarlem

Late lente 2020, Haarlem

Deze cursus is aangepast vanwege de Corona-crisis

Docent: Jelle Fekkes,
Les 4 en excursie Ketelbroek i.s.m. Wouter van Eck

Theorielessen wo-avond 20 en 27 mei en 3 en 10 juni
Excursie Houtrak zondag 21 juni
Excursie Ketelbroek zondag 5 juli
Maximaal 16 deelnemers

Prijs: € 195,= Inclusief BTW
Info/ aanmelden


Terug naar overzicht


Ontwerptafels

Bij voorkeur voor mensen die al een basiscursus of masterclass hebben gevolgd biedt Landscape Foodscape begeleiding bij het zelf ontwerpen van je voedselbos (of andere buiteninrichting)
Lees meer...


Terug naar overzicht

Basiscursus voedselbossen

De basiscursus voedselbossen biedt een intensief en interactief lesprogramma.

Aan het theoretische blok is een vierde lesavonden toegevoegd, met ruimte voor vragen en een introductie van de voedselbossen die in een excursie-module bezocht kunnen worden.

Bij de cursus zitten standaard twee excursie-modules naar de voedselbossen Houtrak en Ketelbroek inbegrepen, een excursie naar voedselbos Kreilerwoud kan bij inschrijving of eventueel later worden bijgeboekt.

~ De tekst gaat verder na de afbeelding ~

Bij deze cursus wordt de theorie zowel online als fysiek aangeboden. Wanneer de overheid besluit dat er bij een bedrijf voldoende mensen bij elkaar mogen komen, kan er een groep van 8 tot ca. 11 personen aanwezig zijn in het atelier van Landscape Foodscape, waarbij richtlijnen rond het Corona-virus strikt gehanteerd zullen worden. De overige deelnemers nemen dan online actief deel aan de les. Er wordt gerouleerd zodat iedereen een deel van de theorie online volgt, tenzij er voldoende deelnemers zijn die de lessen graag 100% online bijwonen.

De basiscursus vormt een gedegen kennismaking met voedselbosbouw. Na de cursus heb je een duidelijk begrip van (de werking) van voedselbossen, een beeld van de toepassingsmogelijkheden en weet je hoe je er mee aan de slag kan gaan en hoe je je er verder in kunt verdiepen.

Hoofddocent: Jelle Fekkes, landschapsarchitect en voedselbosbouwer
Mede-docent 4e les en excursie Ketelbroek: Wouter van Eck


Cursusschema:


Theorie-avonden van 19:00 uur tot 22:00 uur
Online via de applicatie Zoom
Mogelijk Atelier Landscape Foodscape, TP2, Haarlem
Woensdag 20 mei
Woensdag 27 mei
Woensdag 3 juni
Woensdag 10 juni
Excursie voedselbos Houtrak, Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Zondag 21 juni - tijd nader te bepalen
Excursie voedselbos Ketelbroek, De Horst - Groesbeek
Zondag 5 juli - tijd nader te bepalen

Prijs:
€ 161,16 exclusief BTW
€   33,84      21% BTW +
€ 195,= Inclusief BTW


Aanmelden via mail@fekkeslandschap.nl onder vermelding van de cursus en uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en aanvullende informatie.

Over Jelle Fekkes
Jelle Fekkes is een ervaren tuin- en landschapsarchitect, medeoprichter van PermacultuurCentrum Haarlem en sinds enige jaren ook voedselbosbouwer.
Met zijn Haarlemse bureau Landscape Foodscape verzorgt hij coaching, advies en ontwerp voor voedselbossen en eetbare landschappen. In samenwerking met Nan Cuna Teamontwikkeling heeft hij een eigen voedselbos en eetbaar landschap aangelegd in Barsingerhorn, voor onderzoek en educatie: voedselbos Kreilerwoud.

Over Wouter van Eck
Wouter van Eck was docent aan de universiteit van Nijmegen voordat hij als campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie in Amsterdam ging werken. Vervolgens was hij enige jaren directeur bij Stichting Floron (kennisinstituut inheemse flora). Vanaf 2009 heeft Wouter het voedselbos Ketelbroek (2,42 ha) ontworpen en aangelegd, vooralsnog het grootste en meest diverse voedselbos van Nederland. Wouter volgde in Engeland de cursus Advanced Forest Gardening bij de Agroforestry Research Trust. Hij geeft sinds 2012 lezingen, presentaties en cursussen over voedselbossen, onder meer als gastdocent bij de vakgroep Farming Systems Ecology van de WUR. Ook is hij betrokken bij ontwerp en aanleg van een groeiend aantal projecten, waaronder voedselbos Houtrak in Spaarndam en voedselbos Kralingen in Rotterdam.