cursussen
VOEDSELBOSBOUW
cursussen
EETBAAR LANDSCHAP
cursussen
REGENERATIEVE TUIN
cursussen
AGROFORESTRY
Naar het ontwerpbureau
Naar de ontwerptafels

Cursusaanbod > agenda7

Basiscursus voedselbossen Haarlem

Voorjaar 2020, Haarlem

Docent: Jelle Fekkes,
Excursie Ketelbroek i.s.m. Wouter van Eck
Theorielessen woensdagavond 8, 15 en 22 april
Excursie Houtrak woensdagavond 13 mei
Excursie Ketelbroek zondagmiddag 17 mei
Maximaal 16 deelnemers

Prijs: € 195,= Inclusief BTW
Info/ aanmelden: De cursus is helaas volgeboekt. De basiscursus 'late lente' heeft nog plek! U kunt zich uiteraard ook aanmelden voor de wachtlijst.


Terug naar overzicht


Ontwerptafels

Bij voorkeur voor mensen die al een basiscursus of masterclass hebben gevolgd biedt Landscape Foodscape begeleiding bij het zelf ontwerpen van je voedselbos (of andere buiteninrichting)
Lees meer...


Terug naar overzicht

Basiscursus voedselbossen

De cursus is helaas volgeboekt.

De basiscursus 'late lente' heeft nog plek!

In het voorjaar van 2020 start een nieuwe basiscursus voedselbossen in Haarlem. Anders dan bij de cursus op tournee worden theorie en excursies op door-de-weekse avonden en één zondagmiddag aangeboden. De theorie-avonden worden verzorgd in het atelier van Landscape Foodscape, in het TP2-gebouw in Haarlem. Voor de praktijk gaan we in mei in één week zowel langs bij het nog jonge voedselbos Houtrak in Spaarnwoude-Haarlemmerliede als bij het oudste voedselbos van Nederland: Ketelbroek in Groesbeek. De excursie bij Ketelbroek wordt samen met Wouter van Eck verzorgd.

~ scroll door voor alle informatie ~

De basiscursus vormt een gedegen kennismaking met voedselbosbouw. Na de cursus heb je een duidelijk begrip van (de werking) van voedselbossen, een beeld van de toepassingsmogelijkheden en weet je hoe je er mee aan de slag kan gaan en hoe je je er verder in kunt verdiepen.

Hoofddocent: Jelle Fekkes, landschapsarchitect en voedselbosbouwer
Mede-docent excursie Ketelbroek: Wouter van Eck


Cursusschema:


Theorie-avonden van 19:30 uur tot 22:00 uur (kan iets uitlopen)
Atelier Landscape Foodscape, TP2, Haarlem
Woensdag 8 april
Woensdag 15 april
Woensdag 22 april
Excursie-avond van 19:00 uur tot 21:30 uur (kan iets uitlopen)
Voedselbos Houtrak, Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Woensdag 13 mei
Excursie-middag van 14:00 uur tot 16:30 uur (kan iets uitlopen)
Voedselbos Ketelbroek, De Horst - Groesbeek
Zondag 17 mei

Prijs:
€ 161,16 exclusief BTW
€   33,84      21% BTW +
€ 195,= Inclusief BTW


Aanmelden via mail@fekkeslandschap.nl onder vermelding van de cursus en uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en aanvullende informatie.

Over Jelle Fekkes
Jelle Fekkes is een ervaren tuin- en landschapsarchitect, medeoprichter van PermacultuurCentrum Haarlem en sinds enige jaren ook voedselbosbouwer.
Met zijn Haarlemse bureau Landscape Foodscape verzorgt hij coaching, advies en ontwerp voor voedselbossen en eetbare landschappen. In samenwerking met Nan Cuna Teamontwikkeling heeft hij een eigen voedselbos en eetbaar landschap aangelegd in Barsingerhorn, voor onderzoek en educatie: voedselbos Kreilerwoud.

Over Wouter van Eck
Wouter van Eck was docent aan de universiteit van Nijmegen voordat hij als campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie in Amsterdam ging werken. Vervolgens was hij enige jaren directeur bij Stichting Floron (kennisinstituut inheemse flora). Vanaf 2009 heeft Wouter het voedselbos Ketelbroek (2,42 ha) ontworpen en aangelegd, vooralsnog het grootste en meest diverse voedselbos van Nederland. Wouter volgde in Engeland de cursus Advanced Forest Gardening bij de Agroforestry Research Trust. Hij geeft sinds 2012 lezingen, presentaties en cursussen over voedselbossen, onder meer als gastdocent bij de vakgroep Farming Systems Ecology van de WUR. Ook is hij betrokken bij ontwerp en aanleg van een groeiend aantal projecten, waaronder voedselbos Houtrak in Spaarndam en voedselbos Kralingen in Rotterdam.