cursussen
VOEDSELBOSBOUW
cursussen
EETBAAR LANDSCHAP
cursussen
REGENERATIEVE TUIN
cursussen
AGROFORESTRY
Naar het ontwerpbureau
Naar de ontwerptafels

Cursusaanbod > agenda8

Basiscursus voedselbossen op tournee

Zomer 2020,
Haarlem, Barsingerhorn, Groesbeek

Docent: Jelle Fekkes, derde les i.s.m. Wouter van Eck
Theorielessen op vrijdag 5 en 19 juni en 3 juli.
Excursies op zondag 7 en 21 juni en 5 juli.
Theorie online en in het atelier van Landscape Foodscape.
Praktijk bij voedselbos Kreilerwoud, voedselbos Houtrak en voedselbos Ketelbroek.
Maximaal 16 deelnemers
Info/ aanmelden: De cursus is helaas volgeboekt. De basiscursus 'late lente' heeft nog plek! U kunt zich uiteraard ook aanmelden voor de wachtlijst.


Ontwerptafels

Bij voorkeur voor mensen die al een basiscursus of masterclass hebben gevolgd biedt Landscape Foodscape begeleiding bij het zelf ontwerpen van je voedselbos (of andere buiteninrichting)
Lees meer...


Terug naar overzicht

Basiscursus voedselbossen op tournee

De cursus is helaas volgeboekt.

De basiscursus 'late lente' heeft nog plek!

In de zomer van 2020 start een nieuwe basiscursus voedselbossen op tournee. Net als bij de herfsteditie worden de theoriedagen aan de excursies gekoppeld. Daardoor reist de cursus langs drie locaties, waar de ochtend in het teken zal staan van theorie, de lunch ruimte biedt aan persoonlijke pitches of mogelijk een documentaire en in de middag een voedselbos wordt bezocht. Achtereenvolgens worden PermacultuurCentrum Haarlem met voedselbos Houtrak in Spaarndam, Het Ideeëntheater met voedselbos Kreilerwoud in Barsingerhorn en Dorpshuis de Slenk in de Horst met voedselbos Ketelbroek aangedaan. De les bij de Horst en Ketelbroek wordt samen met Wouter van Eck verzorgd.

~ scroll door voor alle informatie ~

De basiscursus vormt een gedegen kennismaking met voedselbosbouw. Na de cursus heb je een duidelijk begrip van (de werking) van voedselbossen, een beeld van de toepassingsmogelijkheden en weet je hoe je er mee aan de slag kan gaan en hoe je je er verder in kunt verdiepen.

Hoofddocent: Jelle Fekkes, landschapsarchitect en voedselbosbouwer
Mede-docent 3e les: Wouter van Eck


Cursusschema aangepast t.b.v. viruspreventie


Theorielessen op vrijdag-avond 5 en 19 juni en 3 juli.

Lestijd van 19:00 uur tot 22:00 uur
Zondag 7 juni:
Het Ideeëntheater, Barsingerhorn / voedselbos Kreilerwoud
Zondag 21 juni:
Permacultuurcentrum Haarlem / voedselbos Houtrak Spaarndam
Zondag 5 juli:
De Slenk Groesbeek-De Horst / voedselbos Ketelbroek

Prijs:
€ 193,39 exclusief BTW
€   40,61      21% BTW +
€ 234,= Inclusief BTW


Aanmelden via mail@fekkeslandschap.nl onder vermelding van de cursus en uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en aanvullende informatie.

Over Jelle Fekkes
Jelle Fekkes is een ervaren tuin- en landschapsarchitect, medeoprichter van PermacultuurCentrum Haarlem en sinds enige jaren ook voedselbosbouwer.
Met zijn Haarlemse bureau Landscape Foodscape verzorgt hij coaching, advies en ontwerp voor voedselbossen en eetbare landschappen. In samenwerking met Nan Cuna Teamontwikkeling heeft hij een eigen voedselbos en eetbaar landschap aangelegd in Barsingerhorn, voor onderzoek en educatie: voedselbos Kreilerwoud.

Over Wouter van Eck
Wouter van Eck was docent aan de universiteit van Nijmegen voordat hij als campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie in Amsterdam ging werken. Vervolgens was hij enige jaren directeur bij Stichting Floron (kennisinstituut inheemse flora). Vanaf 2009 heeft Wouter het voedselbos Ketelbroek (2,42 ha) ontworpen en aangelegd, vooralsnog het grootste en meest diverse voedselbos van Nederland. Wouter volgde in Engeland de cursus Advanced Forest Gardening bij de Agroforestry Research Trust. Hij geeft sinds 2012 lezingen, presentaties en cursussen over voedselbossen, onder meer als gastdocent bij de vakgroep Farming Systems Ecology van de WUR. Ook is hij betrokken bij ontwerp en aanleg van een groeiend aantal projecten, waaronder voedselbos Houtrak in Spaarndam en voedselbos Kralingen in Rotterdam.