cursussen
VOEDSELBOSBOUW
cursussen
EETBAAR LANDSCHAP
cursussen
REGENERATIEVE TUIN
cursussen
AGROFORESTRY
Naar het ontwerpbureau
Naar de ontwerptafels

Cursusaanbod > Excursie-modules

Excursie-modules voedselbossen

Bij de basisplus-cursus

Docent: Jelle Fekkes,
Excursie Ketelbroek i.s.m. Wouter van Eck

Het is nog onbekend of rondleidingen bij de excursies in het voorjaar van 2021 gehouden dienen te worden met inachtneming van een onderlinge afstand van anderhalve m.
Data zoals vermeld bij de cursussen zijn nog onder voorbehoud, starttijden worden bekendgemaakt wanneer voldoende zicht is op de te hanteren groepsgrootte.


Kies uit twee of drie excursies bij je aanmelding voor de basispluscursus voedselbossen. Aan de excursies kan alleen worden deelgenomen door cursisten. Het is niet mogelijk om iemand mee te nemen.

Voedselbos excursie-modules

Bij je inschrijving voor een basisplus-cursus voedselbossen bepaal je naar welke twee of drie voedselbossen je op excursie wilt. De excursies zijn enkel beschikbaar voor cursisten. Er is helaas geen plek voor mede-initiatiefnemers, partners of belangstellenden, tenzij je je eigen plek wilt afstaan.


Voedselbos Kreilerwoud

Locatie: Kreil 6, Barsingerhorn
Oppervlak: 1,5 ha
Ontwerp: Jelle Fekkes
Start aanleg: Winter 2016/ 2017
Divers educatief voedselbos en levend laboratorium als onderdeel van het eetbaar landschap Kreilerwoud in Barsingerhorn.

Voedselbos Houtrak

Locatie: Noorderweg t.o. nr 12/14, Spaarndam
Oppervlak: 6,25 ha
Ontwerp: Wouter van Eck en Jelle Fekkes
Start aanleg: Voorjaar 2017, eerste voedselbosaanplant in 2018
In het voormalige oer-IJ, naast de Amsterdamse haven en 'het Groene Schip', ligt het vrij toegankelijke en thematisch uitgewerkte voedselbos Houtrak, 6 ha groot, in een landschapspark in ontwikkeling van Staatsbosbeheer.

Voedselbos Ketelbroek

Locatie: Plakseweg,
De Horst, Groesbeek
Oppervlak: 1,6 ha
Ontwerp: Wouter van Eck
Start aanleg: 2009/ 2012
Het befaamde voedselbos van onze nationale pioniers Wouter van Eck en Pieter Jansen. Dit is en blijft het oudste en meest divers echte voedselbos van Nederland, en biedt met zijn voor voedselbosbegrippen nog zeer jeugdige leeftijd van ruim 10 jaar de meest rijke voedselboservaring in Nederland.