cursussen
VOEDSELBOSBOUW
cursussen
EETBAAR LANDSCHAP
cursussen
REGENERATIEVE TUIN
cursussen
AGROFORESTRY
Naar het ontwerpbureau
Naar de ontwerptafels

Cursusaanbod > enten 2022 - 1

Workshop enten

Zaterdag 29 januari 2022, 10:00 - 17:00 uur
PermacultuurCentrum Haarlem
Korte Verspronckweg 7-9, Haarlem

Workshopleider: Jelle Fekkes
Maximaal 20 deelnemers

Prijs: € 75,= Inclusief BTW
Info/ aanmeldenTerug naar overzicht

Workshop enten

Een voedselbos of eetbaar landschap inplanten vraagt om een behoorlijke investering. Je werkt met bijzondere soorten en cultuurselecties met bijzondere en specifieke eigenschappen. Om die eigenschappen vast te houden worden deze planten vaak vegetatief vermeerderd, oftewel gestekt of geënt.

Door bomen en struiken (deels) zelf te stekken of enten kun je met een beperkt budget (en een beetje geduld) toch een groot project realiseren. Dat brengen we bijvoorbeeld in de praktijk bij voedselbossen Houtrak en Kreilerwoud. Bij Houtrak staan inmiddels veel onderstammen waar we de komende jaren in het veld op gaan enten. En centraal in voedselbos Kreilerwoud ligt een kleine kwekerij. Hier staan veel soorten fruitbomen en struiken die via enten of stekken vermeerderd worden.

~ scroll door voor alle informatie ~

In de workshop behandelen we 's ochtends de theoretische basis van het stekken, snoeien en enten van bomen en struiken. Na de pauze lopen we ook even het voedselbos in, en bespreken we het (niet) snoeien van bomen en het oogsten van griffelhout voor het enten. Vervolgens leer je enten. Je krijgt een eigen entmes, en neemt na afloop een zelf-geënt boompje mee naar huis.


Datum:


Zaterdag 29 januari 2020


Dagindeling:


10:00 uur inloop met koffie en thee
10:30 uur theorie
12:30 uur soep (neem zelf lunch mee)
13:30 uur rondgang langs griffelbomen
14:00 uur praktijkles enten
16:30 uur afronding
17:00 uur einde workshop

Prijs:
€ 62,= exclusief BTW
€ 13,=      21% BTW +
€ 75,= inclusief BTW


Aanmelden via mail@fekkeslandschap.nl onder vermelding van de cursus en uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en zonodig aanvullende informatie.


Over Jelle Fekkes
Jelle Fekkes is een ervaren tuin- en landschapsarchitect, medeoprichter van PermacultuurCentrum Haarlem en sinds enige jaren ook voedselbosbouwer.
Met zijn Haarlemse bureau Landscape Foodscape verzorgt hij coaching, advies en ontwerp voor voedselbossen en eetbare landschappen. In samenwerking met Nan Cuna Teamontwikkeling heeft hij een eigen voedselbos en eetbaar landschap aangelegd in Barsingerhorn, voor onderzoek en educatie: voedselbos Kreilerwoud.