cursussen
VOEDSELBOSBOUW
cursussen
EETBAAR LANDSCHAP
cursussen
REGENERATIEVE TUIN
cursussen
AGROFORESTRY
Naar het ontwerpbureau
Naar de ontwerptafels

Cursusaanbod > Workshop Voedselbosgrond 20200904

Workshop voedselbosgrond

Vinden, beoordelen, tekenen

Docent: Jelle Fekkes,
Landschapsarchitect en voedselbosbouwer

Vrijdag 4 september 2020; 10:00 - 16:30 uur.

Hoe begin je een voedselbos?

Je hebt een droom met een voedselbos. Je gaat op onderzoek, vergroot je kennis, en je droom tekent zich steeds scherper af. Nu wil je grond verwerven. Bij een huis, bij het water, in de bossen. Je droom geeft je wel een idee, maar hoe weet je dat een perceel geschikt is? En hoe combineer je digitale informatie met handmatig schetsen, en presenteer je je verhaal bij bijvoorbeeld de gemeente?

Reken op een workshop wat eigenlijk een cursus zou moeten zijn. Dat betekent veel informatie in korte tijd.

Kosten: € 96,80 incl. BTW
Aanmelden

Terug naar overzicht


Ontwerptafels

Bij voorkeur voor mensen die al een basiscursus of masterclass hebben gevolgd biedt Landscape Foodscape begeleiding bij het zelf ontwerpen van je voedselbos (of andere buiteninrichting)
Lees meer...


Terug naar overzicht

~ Scroll naar beneden voor informatie ~

Workshop Voedselbosgrond

Vinden, beoordelen,  tekenen

Hoe weet je dat een perceel geschikt is? In de workshop gaan we eerst kort in op verschillende bodemsoorten, landschapstypen en beleidskaders in Nederland, en hun betekenis voor de vestiging van een voedselbos.

Vervolgens gaan we met behulp van de toolbox van ontwerptafels.nl, en aan de hand van door deelnemers ingebrachte en/of eigen voorbeeldcases, de stappen doorlopen waarmee je een plek in relatie tot haar omgeving, ondergrond, waterhuishouding en beleid kunt onderzoeken op bruikbaarheid.

De analyse verwerken we tot een digitaal boekje en een basistekening voor je latere ontwerp op schaal. Zo leidt een eerste verkenning al snel tot bruikbaar materiaal voor eventuele verdere ontwikkeling van je plannen en een heldere communicatie naar andere partijen.

Tijd 10:00 – 16:30 uur
Aantal deelnemers: 6-10
Zelf meenemen:
Laptop met internetbrowser, Powerpoint en/of Word en liefst een fotobewerkingsprogramma met lagenfunctie.

Prijs:
€   80,00  exclusief BTW
€   16,80       21% BTW +
€  96,80  inclusief BTW

Docent: Jelle Fekkes, landschapsarchitect en voedselbosbouwer

Aanmelden via mail@fekkeslandschap.nl onder vermelding van de cursus met de gewenste data, en uw naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer. U ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en aanvullende informatie.


Over Jelle Fekkes
Jelle Fekkes is een ervaren tuin- en landschapsarchitect, medeoprichter van PermacultuurCentrum Haarlem en sinds enige jaren ook voedselbosbouwer.
Met zijn Haarlemse bureau Landscape Foodscape verzorgt hij coaching, advies en ontwerp voor voedselbossen en eetbare landschappen. In samenwerking met Nan Cuna Teamontwikkeling heeft hij een eigen voedselbos en eetbaar landschap aangelegd in Barsingerhorn, voor onderzoek en educatie: voedselbos Kreilerwoud.