cursussen
VOEDSELBOSBOUW
cursussen
EETBAAR LANDSCHAP
cursussen
REGENERATIEVE TUIN
cursussen
AGROFORESTRY
Naar het ontwerpbureau
Naar de ontwerptafels

Cursus voedselbossen

Voor wie wil leren hoe voedselbossen werken en ontworpen worden biedt Landscape Foodscape verschillende cursussen aan. Bekijk de verschillende cursussen en schrijf je in.

Voedselbossen en Eetbare Bosrandtuinen

Stel je een leefomgeving voor waar je je arm maar hoeft uit te reiken om een heerlijke vrucht of bloem te plukken. Om die vervolgens te eten in de wetenschap dat het gezond, voedzaam en veilig is. Lees meer…

PermacultuurCentrum Haarlem

Landscape Foodscape en PermacultuurCentrum Haarlem hebben een sterke relatie. Lees meer…

Drieluik

Met het drieluik landschapsarchitectuur, eetbaar landschap en educatief voedselbos verzorgen we advies, ontwerp, coaching en educatie. Lees meer…

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek:

tel: 06-424 688 40
e-mail: mail@fekkeslandschap.nl

Jelle Fekkes
Tuin- en landschapsarchitect bnt

~ scroll voor het hele bericht ~

Voedselbossen en Eetbare Bosrandtuinen

Stel je een leefomgeving voor waar je je arm maar hoeft uit te reiken om een heerlijke vrucht of bloem te plukken. Om die vervolgens te eten in de wetenschap dat het gezond, voedzaam en veilig is.

Stel je een leefomgeving voor waar de bodem vrij is van pesticiden en gifstoffen, maar wel boordevol met bodemleven.

Stel je een leefomgeving voor waar de planten blaken van gezondheid en waar vogels en insecten nadrukkelijk aanwezig zijn, zonder dat dat leidt tot een plaag van één soort. En zonder dat we er iets aan moeten (en willen) doen.

Stel je een agrarisch landschap voor - gelardeerd met voedselbossen en agroforestryteelten - waar zelfs de éénjarigenteelt vrij is van bestrijdingsmiddelen, en uit lokale bronnen wordt bemest.

Over de hele wereld wordt het menselijke domein gekenmerkt door de aanwezigheid van eetbare bomen en struiken. In nederland is die traditie minder bekend. Het concept van voedselbosbouw geeft een nieuwe invulling aan een oeroud gebruik, en vormt tegelijkertijd een fundamenteel duurzaam alternatief voor onze reguliere voedselproductie.

Daarnaast creëert het talloze waarden en biedt het uitstekende kansen voor functiecombinaties. Ecosysteemdiensten op gebied van gezondheid, welzijn, educatie en recreatie. Lekker en gezond voedsel uit de streek. Vitale natuur. Aantrekkelijke landschappen en woongebieden. Binding van koolstof en buffering van water.

Dat is waar Landscape Foodscape handen en voeten aan wil geven. Schroom daarom niet om ons te benaderen met vragen en ideëen.