cursussen
VOEDSELBOSBOUW
cursussen
EETBAAR LANDSCHAP
cursussen
REGENERATIEVE TUIN
cursussen
AGROFORESTRY
Naar het ontwerpbureau
Naar de ontwerptafels

Cursus voedselbossen

Voor wie wil leren hoe voedselbossen werken en ontworpen worden biedt Landscape Foodscape verschillende cursussen aan. Bekijk de verschillende cursussen en schrijf je in.

Voedselbossen en Eetbare Bosrandtuinen

Stel je een leefomgeving voor waar je je arm maar hoeft uit te reiken om een heerlijke vrucht of bloem te plukken. Om die vervolgens te eten in de wetenschap dat het gezond, voedzaam en veilig is. Lees meer…

PermacultuurCentrum Haarlem

Landscape Foodscape en PermacultuurCentrum Haarlem hebben een sterke relatie. Lees meer…

Drieluik

Met het drieluik landschapsarchitectuur, eetbaar landschap en educatief voedselbos verzorgen we advies, ontwerp, coaching en educatie. Lees meer…

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek:

tel: 06-424 688 40
e-mail: mail@fekkeslandschap.nl

Jelle Fekkes
Tuin- en landschapsarchitect bnt

~ scroll voor het hele bericht ~

PermacultuurCentrum Haarlem

Toen Tosca Peschier medio 2013/2014 op Facebook medestanders zocht om in Haarlem een permacultuurcentrum op te zetten, sloot ik me direct aan. Samen met Tosca, Bep Barreveld, Rinus Hoeve en Iris Veltman richtten we stichting PermacultuurCentrum Haarlem op, en in augustus 2015 werd de tuin op het Lieve de Keyterrein aan de Korte Verspronckweg 7-9 geopend door toenmalig Groen-Links Wethouder Cora-Yfke Sikkema.

Ik volgde in die tijd een cursus voedselbossen bij Wouter van Eck en Xavier San Giorgi, en al snel was het eerste (mini-)voedselbos van Haarlem en omstreken een feit.

Voedselbosbouw en permacultuur zijn nauw verwant aan elkaar, en gaan beiden uit van dezelfde ethische principes Planet, People, Profit. Samen werken we aan bewustwording en educatie in de regio.

Een introductiefilmpje van PermacultuurCentrum Haarlem uit 2017:

.